Uitleg direct te huur

Hebt u op korte termijn een woning nodig? Moet u wegens omstandigheden verhuizen, maar krijgt u geen urgentie? Dan biedt DIRECT TE HUUR een kans op een snel aanbod. Het werkt als volgt.

Regelmatig worden woningen op de pagina direct te huur gepubliceerd. Deze woningen zijn op korte termijn beschikbaar, vrijwel “direct te huur”. Iedere dag kunnen er woningen op direct te huur worden gepubliceerd. Kijk daarom iedere dag even of er een woning van uw keuze bij zit!

Vanaf het moment dat een woning is gepubliceerd, kan iedere belangstellende zich aanmelden voor deze woning. U kunt zich inschrijven door op het woord Reageer te klikken (in de kolom Status). Daarna doet u met uw inschrijfnummer mee met de loting voor de betreffende woning. Iedereen die past binnen de voorwaarden van het optiemodel, kan éénmaal en kosteloos reageren op iedere woning die in Direct te Huur wordt getoond.

De verdeling gaat heel eenvoudig. 48 uur na de publicatie sluit de inschrijftermijn en wordt de woning automatisch verloot onder de geregistreerde belangstellenden. Na de loting worden op de pagina Uitslag de inschrijfnummers bekend gemaakt van de eerste drie kandidaten. De eerste kandidaat wordt direct benaderd voor een woningaanbieding. Ziet hij of zij alsnog van de woning af, dan wordt nummer twee benaderd enzovoort.