28 eengezinswoningen in 28 werkdagen

28 eengezinswoningen in 28 werkdagen

28 eengezinswoningen in 28 werkdagen

26 september 2024

Heb je het al gelezen in de krant of gezien op tv? Woonopmaat bouwt 28 eengezinswoningen in 28 werkdagen. De bouw startte op vrijdag 13 september en gaat door tot en met dinsdag 22 oktober. Iedere dag komt er 1 woning bij.

Een woning uit de fabriek
De woningen zijn in de fabriek gebouwd. En komen in onderdelen naar de bouwplaats. Op de bouwplaats worden de onderdelen aan elkaar gemonteerd. Te beginnen met de vloer en de zijwanden. En na de opbouw van de eerste en tweede woonlaag, de voor- en achtergevel en uiteindelijk het dak.

Het is een uniek spektakel om te volgen
‘s Ochtends om een uur of 8.00 start de bouw. En ’s middags rond 15.00 uur ligt het dak erop. De tribunes staan er niet meer. Maar je kunt het bouwproces nog steeds vanaf de Jan van Kuikweg en Beatrix van Dongenstraat volgen. Kijk ook het filmpje dat we afgelopen week lieten maken.

Van 52 naar 72 woningen
De eengezinswoningen zijn een deel van bouwproject De Geelvinck in Heemskerk. Op deze locatie stonden eerst 52 eengezinswoningen. Deze zijn gesloopt en we bouwen er nieuwe en meer woningen terug. Want naast de 28 eengezinswoningen komen er ook 2 appartementengebouwen met elk 22 appartementen. In totaal dus 72 woningen.

Wil je meer weten van het project De Geelvinck? Kijk dan op onze website bij Projecten.