Bouw van 2 projecten feestelijk van start

Bouw van 2 projecten feestelijk van start

Bouw van 2 projecten feestelijk van start

15 juli 2024

Feestelijk nieuws voor woningzoekenden in Heemskerk en Beverwijk! Begin juli zijn 2 bouwprojecten gestart. Op 3 juli project ‘De Geelvinck’ in Heemskerk. En op 4 juli project 'Het Slotakkoord' in Beverwijk. In totaal bouwen we 146 woningen. En lossen daarmee een deel van de grote vraag naar (huur)woningen in de regio op.

Meer woningen en groen
Project 'De Geelvinck' in Heemskerk is een bijzonder project. Er komen meer woningen dan er eerst stonden! Samen met de bewoners, de gemeente en de bouwer hebben we hiervoor plannen gemaakt. De 52 woningen zijn aan het begin van 2024 gesloopt. Er komen straks 72 woningen voor terug: 28 eengezinswoningen en 36 appartementen. Er komen dus niet alleen woningen voor gezinnen. Ook kleinere huishoudens kunnen er straks gaan wonen.

Alle woningen zijn zeer energiezuinig en gasloos. Daarnaast krijgt de wijk een frisse, groene uitstraling. We verwachten dat de woningen in de zomer van 2025 klaar zijn. Dan keren 11 van de 52 oorspronkelijke bewoners terug naar hun wijk. De andere woningen adverteren we, zodra dat kan, op de website van Woonservice.

Een woongebouw in 10 weken tijd
Ook het project 'Het Slotakkoord' in Beverwijk is bijzonder. Hier bouwen we 36 appartementen en 18 beneden-bovenwoningen. Allemaal om te verhuren. Daarnaast komen er 20 eengezinskoopwoningen. Bestcon, een bedrijf in Best, bereidt de bouw van de 36 appartementen in de fabriek voor. Als de onderdelen klaar zijn, worden ze naar de bouwplaats vervoerd. Daar worden ze in elkaar gezet. Zo ontstaat er iedere week een woonlaag. En in 10 weken tijd dus een woongebouw met 10 woonlagen.

Voor de winter van 2024 start het afbouwen van de appartementen. In het eerste kwartaal van 2025 starten we de verhuur van deze woningen op. De beneden-boven woningen en de koop eengezinswoningen volgen daarna.

Bekijk het filmpje
Over de start van de bouw is een filmpje gemaakt. Je kijkt hem terug op ons eigen YouTube kanaal via deze link.