Brandveiligheid: we komen bij je langs 

Brandveiligheid: we komen bij je langs 

Brandveiligheid: we komen bij je langs 

25 september 2024

In de vorige nieuwsbrief schreven we over de strengere wet brandveiligheid. Alle spullen moeten weg uit de algemene ruimtes. We snappen dat je hier vragen over hebt. Wat mag wel en wat niet? Daarom komt het wijkteam bij jou langs om dit uit te leggen. Je krijgt van tevoren een brief waarin staat wanneer we langskomen. Maar wie zitten er eigenlijk in het wijkteam? We stellen ze graag aan je voor.

Het wijkteam doet meer dan alleen een ronde lopen
De sociaal buurtbeheerders zijn: Bas van Kilsdonk, Marcel Smit, Anil Doekharan, Lahbib Beniaouf, Erik van Woesik en Jonathan van Gemeren. Zij lopen elke dag rond in de wijk. Daarnaast doen zij nog veel meer. Een aantal belangrijke taken van de sociaal buurtbeheerders zijn: 

- Zorgen voor schone en veilige algemene ruimtes en omgeving van de woningen
- Bewoners aanspreken; bijvoorbeeld over vuilniszakken bij de voordeur.
- Controleren of het schoonmaken en tuinonderhoud goed is gedaan.
- Oplossen van technische problemen in algemene ruimtes.
- Opletten of bewoners extra hulp of aandacht nodig hebben.
- Vervangen van naamplaatjes.

De sociaal buurtbeheerders beantwoorden ook vragen over brandveiligheid. Ze gaan niet over reparaties zoals een lekkende kraan, kapotte voordeur of lekkage. Deze dingen kan je bij Huipen DOS melden door te bellen naar 0251-750900.

Als ze er niet uitkomen gaat het naar de wijkopzichter

Soms kunnen de sociaal buurtbeheerders iets niet zelf oplossen. Dan gaat het naar de wijkopzichters. Dat zijn Renate Gabel en Arjan Nunnink. Zij sturen de buurtbeheerders aan. De wijkopzichters hebben elke week overleg waarin ze deze dingen bespreken.

Help ons door alvast spullen bij de voordeur weg te halen
Als we langskomen kijken we wat kan blijven staan en wat weg moet. Heb je iets bij de voordeur staan? Dan help je ons enorm om dat alvast weg te halen. Zo zorgen we er samen voor dat de algemene ruimtes leeg blijven.