Duurzame woningen met voordeel voor bewoners

Duurzame woningen met voordeel voor bewoners

Duurzame woningen met voordeel voor bewoners

25 september 2024

We werken aan verduurzaming van al onze woningen. Dit betekent dat jouw woning comfortabeler wordt en je minder betaalt voor energie. Door betere isolatie heb je minder tocht in huis en blijven je stookkosten lager.

In 2050 willen we dat alle woningen CO2-neutraal zijn
Dit heeft de overheid ons opgelegd. Dit betekent dat je woning minder energie gebruikt en we samen zorgen voor minder CO2-uitstoot. We werken hier stap voor stap aan, zodat jij straks ook in een duurzame woning woont.

Veel woningen zijn al verduurzaamd
Dit jaar verduurzaamden we de woningen aan de Bonckenburg en Bretagnestraat. Ook plaatsten we zonnepanelen op de Anna Blamanhof en Jan Ligthartstraat. De energie die de panelen opwekken, gebruiken we bijvoorbeeld voor de liften en de verlichting in de algemene ruimtes. Dit verlaagt de servicekosten voor de bewoners en is voor hen dus een groot voordeel. Daarnaast hebben we in deze woningen energiezuinige Inventum-pompen geplaatst. Deze pompen gebruiken minder elektriciteit en helpen je zo te besparen op je energierekening. 

Slimme verbeteringen zorgen er ook voor dat je prettiger woont 
Naast de eerder verduurzaamde woningen blijven we stappen zetten. Zo verduurzamen we op dit moment 234 appartementen bij het Euratomplein. We vervangen daar bijvoorbeeld de puien, zodat alles beter sluit. Zo blijft het binnen langer warm. Daarnaast heb je minder last van geluid van buiten. 

Er staat nog veel op de planning
We gaan nog veel meer woningen verduurzamen, maar we kunnen niet alles tegelijk. Daarom werken we stap voor stap.

Het verduurzamen gaat in overleg met jou 
Bij grote aanpassingen, zoals het vervangen van daken of vloeren, willen we dat jij zo min mogelijk last hebt. Daarom praten we altijd eerst met de bewoners over wat er gaat gebeuren en hoe we dat aanpakken. Als we er samen uit zijn wat en hoe we het doen, gaan we aan de slag. Uiteindelijk krijg jij een prettigere woning en is je energieverbruik lager.