Feest op de Bonckenburch

Feest op de Bonckenburch

Feest op de Bonckenburch

29 juli 2024

Woensdag 24 juli was het feest in de Bonckenburchstraat in Heemskerk. De renovatie werkzaamheden, die startten in maart, zijn zo goed als klaar. Het resultaat: 29 toekomstbestendige en energiezuinige woningen.

Werkzaamheden om energie te besparen
Alle woningen zijn goed geïsoleerd. Het dak maar ook de muren hebben isolatie gekregen. Daarnaast hebben de woningen nu ook een duurzame warmtepomp. Dat is een apparaat die warmte uit de omgeving haalt en de warmte gebruikt om de woning te verwarmen. Er is dus minder energie nodig om de woning op temperatuur te houden. En, als de bewoners dat wilden, zijn er ook zonnepanelen op de daken gelegd. Zo kunnen zij nog meer besparen op energie.

Blije bewoners en buurtfeest
Het heeft wel wat overlast gegeven. Want er moest best wel veel in de woningen gebeuren. Maar nu het klaar is, zijn de bewoners er heel blij mee. Zeker omdat hun ‘nieuwe’ woning veel minder energie gaat kosten. En dat scheelt natuurlijk in hun portemonnee. Om te vieren dat de werkzaamheden (bijna) klaar zijn, nodigden we ze uit voor een buurtfeest. We bedankten ook de leden van de klankbordgroep. Zij dachten mee over de plannen.

Duurzaam maar ook een stukje groener
Om het feest extra feestelijk te maken, kreeg iedere bewoner een plant. Wel moest daarvoor eerst een tegel uit de tuin worden ‘gewipt’. Door tegels uit tuinen te wippen, zorgen we ervoor dat regenwater beter wordt opgevangen. En dat is belangrijk. Zeker nu er vaker grote regenbuien over ons land trekken. Al met al werden er aardig wat tegels gewipt. En gingen er dus veel nieuwe planten de grond in. De buurt is dus niet alleen duurzamer geworden, maar ook een stukje groener.