Het Kralensnoerpark: groots plan voor de Schrijversbuurt

Het Kralensnoerpark: groots plan voor de Schrijversbuurt

Het Kralensnoerpark: groots plan voor de Schrijversbuurt

15 juli 2024

De stedenbouwkundige verkenning voor de Schrijversbuurt is afgerond. Het heeft de titel 'Het Kralensnoerpark' gekregen. Het is het resultaat van vele weken en maanden hard werken. Een klankbordgroep van betrokken bewoners speelde daarbij een belangrijke rol. Hun ideeën en kijk op de wijk hebben zij samen met professionals van Woonopmaat en de gemeente Heemskerk in het plan verwerkt.

Bewoners namen we mee in het plan
In het plan staan alle kansen en mogelijkheden om de woningen te verbeteren. En ook hoe we de buurt kunnen verbeteren. Al deze ideeën deelden we op 27 juni met de bewoners van de Schrijversbuurt. Het was een informatieve avond en bewoners mochten deze avond ook vragen over het plan stellen. Wil je zien wat er in het plan staat? Klik hier

Vernieuwen, verduurzamen en meer woningen terugbouwen
De Schrijversbuurt is de werknaam van het project van Woonopmaat.
Het gaat over 260 woningen. Ze liggen tussen de Maerelaan, de Laan van Assumburg, de Constantijn Huijgensstraat, de Van Lennepstraat en de Ten Katestraat. Ze zijn gebouwd tussen 1956 en 1961. Ze zijn oud en niet meer van deze tijd. En dus is het tijd om deze buurt te vernieuwen en te verduurzamen. Ook willen we meer woningen terugbouwen in de wijk. Woningen die betaalbaar en energiezuinig zijn. En ook woningen waar bewoners zich thuis voelen.

Gemeenteraad en RvC zijn zeer positief
Niet alleen de bewoners van de Schrijversbuurt zijn erbij betrokken. Ook de gemeenteraad van Heemskerk en de Raad van Commissarissen (RvC) van Woonopmaat weten ervan. Zij zijn vol lof over de manier waarop de plannen zijn gemaakt. En vonden de samenwerking met buurtbewoners zeer positief.

Gaat het kralensnoerpark er echt komen?
Alle kansen en mogelijkheden voor de buurt zijn nu bekend. De volgende stap is kijken naar geld. Kunnen we de prachtige plannen voor Het Kralensnoerpark ook echt uitvoeren. En hebben we daar genoeg geld voor? De komende maanden worden dus spannend. Zowel voor Woonopmaat maar ook de bewoners en de gemeente.

Ben je benieuwd hoe het gaat met het project ‘De Schrijversbuurt’? Kijk op de projectenpagina op onze website bij De Schrijversbuurt.