Woonopmaat Doet dag 2024 

Woonopmaat Doet dag 2024 

Woonopmaat Doet dag 2024 

16 juli 2024

Afgelopen donderdag 11 juli was de Woonopmaat Doet dag. Op deze dag was het Woonopmaat kantoor gesloten. Alle medewerkers van Woonopmaat zetten zich deze dag in voor de bewoners. We kiezen straten of wijken uit. En samen met de bewoner gaan we aan de slag. Dat noemen we ‘duurzaam dichtbij’. We hebben deze dag weer veel bewoners ontmoet en gesproken. Maar ook veel opgeruimd en groener gemaakt.

In contact met onze bewoners  
We vinden het belangrijk dat bewoners fijn wonen. Samen zorgen we dat die woonomgeving schoon en groen blijft. Ook vinden we het belangrijk om bewoners echt te spreken. Zo komen we erachter of onze bewoners fijn wonen. En hoe het met de buurt gaat. Medewerkers van Woonopmaat die normaal niet vaak in de wijken komen, spreken zo ook de bewoners. 

We maakten een ontmoetingsplek 
Dat deden we op de binnentuin van de tijdelijke woningen aan de Bilderdijkstraat. Deze woningen hebben geen balkon. Bewoners kunnen dus ‘s zomers niet buiten zitten. Met elkaar zetten we picknicktafels in elkaar. En plaatsten deze in de binnentuin. Zo hebben deze bewoners in de zomer ook een plek om elkaar te ontmoeten. Voor de “natuurlijke” bewoners hingen we insectenhotels op. 

We ruimden samen met bewoners de buurt op 
Dat deden we bij de Erfjes in Heemskerk: Hallsteinerf, Adenauererf en De Gasperi-erf. We plaatsten verschillende containers waar grofvuil en tuinafval in weggegooid kon worden. We ruimden samen met de bewoners huizen en schuren op. En snoeiden de tuinen van bewoners. 

Tegels eruit en groen erin
In de straten rondom de Händelstraat in Heemskerk gingen we met bewoners aan de slag. We wipten tegels uit de grond. In ruil voor het wippen van tegels, kregen de bewoners een mooie plant. Na afloop haalde de tegeltaxi de tegels op. In totaal hebben we 130 gewipt! Al deze tegels tellen mee in het NK tegelwippen van de gemeente Heemskerk. (zie ook bericht Doe mee met het NK tegelwippen!)

Speciale aandacht voor senioren
Met bewoners van de Galgenweg in Beverwijk speelden we Oudhollandse spellen. We maakten een praatje met hen. En hoorden van hen hoe fijn zij er wonen. De bewoners van de seniorenwoningen bij de Galgenweg kregen van ons een plant. En ’s middags was er een klein feestje met een orgelman.

Samen met bewoners
We vonden het fijn om duurzaam dichtbij te zijn. En samen met bewoners te aan de slag te gaan in hun wijk. Met elkaar werkten we aan een groenere omgeving en een opgeruimd huis en tuin. We bedanken iedere bewoner die heeft meegedaan aan Woonopmaat Doet! En iedere bewoner die we tijdens deze dag hebben ontmoet. Voor de volgende Woonopmaat Doet dag maken we weer nieuwe plannen. Wie weet komen we dan naar jouw wijk toe.

Bekijk ook onze video over de Woonopmaat Doet 2024!