Zonnepanelen, wel iets duurder maar nog steeds een besparing

Zonnepanelen, wel iets duurder maar nog steeds een besparing

Zonnepanelen, wel iets duurder maar nog steeds een besparing

16 juli 2024

Huur jij zonnepanelen van Woonopmaat? Dan betaal je daar ieder jaar iets meer voor. Elk jaar worden de kosten voor de zonnepanelen met 2% verhoogd. Dat staat in je overeenkomst voor de zonnepanelen. Deze verhoging zie je niet terug in de brief over de huurverhoging. Je betaalt dus meer voor het huren van je zonnepanelen, dan je in de huurverhogingsbrief leest.

Huur je 8 zonnepanelen, dan betaal je € 0,37 meer. Als je meer of minder zonnepanelen hebt, verschilt dit bedrag een paar centen.

Met zonnepanelen bespaar je op energiekosten
Zonnepanelen leveren stroom op. Stroom die je niet gebruikt, lever je terug aan het elektriciteitsnetwerk. Je maakt gebruik van deze stroom op momenten dat de panelen minder stroom opwekken. Bijvoorbeeld ‘s avonds en in de winter. Met zonnepanelen bespaar je op je energiekosten. Ze zijn dus goed voor het milieu én voor je portemonnee. 

Terug leveren van stroom kost nu meer
Teveel opgewekte stroom verrekenen met de stroom die je later nodig hebt, heet salderen. Salderen is goed voor jouw portemonnee, maar niet voor het energiebedrijf. Zij rekenen nu extra kosten voor klanten met zonnepanelen. Dit zijn vaste kosten of terugleverkosten. Je betaalt dan elke maand extra aan het energiebedrijf voor het terugleveren van zonnestroom.

Zet overdag je wasmachine aan
En lever daarmee zo min mogelijk stroom terug. Je bespaart daarmee op de teruglever kosten. Ook een afwasmachine en andere elektrische apparaten kun je het beste overdag gebruiken. De stroom die je dan gebruikt, kost je niets extra’s. Je kunt ook kijken of je een andere energieleverancier kunt kiezen. Sommige leveranciers vragen geen extra kosten voor teruglevering van stroom. 

Vragen over zonnepanelen? 
Neem dan gerust contact met ons op via (0251) 256010. Heb je een vraag over het plaatsen of onderhouden van zonnepanelen? Of over hoe ze werken? Die vragen kan je stellen aan Sunergetic. Als je ons telefoonnummer belt en een 5 toetst, kom je bij hen uit. Zij helpen je verder.